2 η συνεδρία-Εκτελεστικές λειτουργίες, αυτορρύθμιση, γονική επικοινωνία και lingua franca
ΜΕΡΟΣ 4 Ανάπτυξη κοινής κατανόησης – lingua franca
Σκοπός:
Να συν-δημιουργηθεί μια κοινή γλώσσα κατανόησης του SEL / EF για τα παιδιά, τους γονείς / τους φροντιστές και την κοινότητα να μοιραστούν την ευθύνη και να δώσουν τη δυνατότητα σε όλους να ακολουθήσουν μια προσέγγιση «SELF-EE» (καθημερινά / παντού).
Κείμενο συντονιστή:
Η ανάπτυξη μιας κοινής κατανόησης και ενός κοινού στόχου είναι απαραίτητη για τη δημιουργία θετικών αλλαγών. Μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους γονείς και την κοινότητα να αναγνωρίσουν τι ήδη κάνουν και να το αξιοποιήσουν στηρίζοντας το SEL & EF των παιδιών τους.
Το Lingua franca είναι ένα μείγμα Ιταλικών με Γαλλικά, Ελληνικά, Αραβικά και Ισπανικά.
Ο όρος «lingua franca» σημαίνει τώρα μια γλώσσα που υιοθετείται ως κοινή γλώσσα μεταξύ ομιλητών των οποίων οι μητρικές γλώσσες είναι διαφορετικές.
Τα παιδιά, οι οικογένειες, οι κοινότητες και οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν συχνά διαφορετικές «γλώσσες» - χρησιμοποιούν διαφορετικούς όρους, έχουν διαφορετικά λεξιλόγια για πράγματα και μπορεί να έχουν διαφορετικές γνώσεις- ιδέες και προσεγγίσεις.
Αυτό είναι πολύ εμφανές στους όρους SEL και EF που προέρχονται από ακαδημαϊκή προοπτική. Προκειμένου να γίνουν πιο προσβάσιμα, μοιραστείτε τα ευρέως, εμπλέξτε και εμπνεύστε άλλους και ελέγξτε και αναπτύξτε την κατανόησή μας και την κατανόηση του άλλου.
Η ανάπτυξη μιας κοινής γλώσσας θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα περιβάλλον «ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΕΡΑ» - «SELF-EE» (καθημερινά και παντού) μέσα και έξω από το σχολείο.