REFLECT το πακέτο άσκησης εφαρμογής


REFLECT Implementation Exercise Pack 1

Introduction 2

Session 4 Topics 2

Exercise 1: Developing Our Resilience Framework 3

Exercise 2:  Responsible decision-making 4

Exercise 3:  Planning (for responsible decision making) 6

Exercise 4: Assets for Success – Consideration 9

Exercise 5. The Miracle Question – solutions-focused thinking 10

Exercise 6. Flip it! 12

Exercise 7. Community Context – intergenerational place-based education 16

Exercise 8. Sharing Practice 18

Εισαγωγή

Το πρόγραμμα REFLECT αφορά την εφαρμογή των SEL και EF καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, κάνοντας χρήση των ασκήσεων που μπορούν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση της δημιουργίας σχέσεων ημέρας και στην ενθάρρυνση της μάθησης στους μαθητές.Ο προβληματισμός σας ενθαρρύνει να εξετάσετε μια σειρά από ασκήσεις και δραστηριότητες και να συμμετάσχουν σε κάποια έρευνα δράσης για να μας βοηθήσει να εξετάσουμε τι λειτουργεί και τι όχι. Θέλουμε τα πράγματα να κάνουν τη διαφορά για να υποστηρίξουν τη διδασκαλία σας, τη μάθηση των νέων και να κάνουν την ημέρα όλων.Αυτό το πακέτο περιέχει ασκήσεις που μπορεί να είναι χρήσιμες για την υποστήριξη SEL και EF μέσα στην τάξη, την ημέρα του σχολείου στο σπίτι ή στην κοινότητα.

Στόχος του προγράμματος υλοποίησης είναι οι συμμετέχοντες να εφαρμόσουν τις ασκήσεις και να τις εξετάσουν στην τάξη και να χρησιμοποιήσουν μια ερευνητική προσέγγιση δράσης για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας.Πρόκειται για μια προσέγγιση έρευνας δράσης – δοκιμάστε τις ιδέες και φέρτε τις κριτικές σας στην ομάδα REFLECT σε κάθε συνεδρία.Αυτή η ομαδική ανασκόπηση θα παράγει ένα τελικό σύνολο προϊόντων για χρήση σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Συνεδρία 4 Θέματα


  • Υπεύθυνη λήψη αποφάσεων


  • Φιλικό περιβάλλον (ασφαλείς χώροι για μάθηση)


  • Κοινοτικό πλαίσιο (εκπαιδευτική εκπαίδευση μεταξύ γενεών)

Άσκηση 1: Ανάπτυξη του Πλαισίου Ανθεκτικότητας


Στόχος αυτής της άσκησης είναι να κατανοήσει και να παρατηρήσει την ανθεκτικότητα και να εμπνευστεί από άλλους που επιδεικνύουν ανθεκτικότητα ώστε να βοηθήσουν στην οικοδόμηση δεξιοτήτων ανθεκτικότητας για τη μεταφορά σε προκλήσεις σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Η αντίσταση στις αντιξοότητες, η χρήση στρατηγικών αντιμετώπισης, η οικοδόμηση αυτοεκτίμησης, η προσαρμογή και η ευελιξία, η αντιμετώπιση της δυσκολίας είναι όλα χαρακτηριστικά της ανθεκτικότητας που όλοι έχουμε σε διαφορετικούς βαθμούς.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζητήστε από μαθητές σε μικρές ομάδες ή ζευγάρια να σκεφτούν πώς είναι η συλλογική τους ανθεκτικότητα – τι τους βοηθά να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις για να  τις προσπεράσουν, να συνεχίσουν να προσπαθούν και να ξεπερνούν τις δυσκολίες.

Ζητήστε από τους μαθητές να σημειώσουν τις «πραγματικές» εμπειρίες ζωής τους από τις πολύ μικρές έως τις μεγαλύτερες στη ζωή τους μέχρι σήμερα για να δημιουργήσουν και να οικοδομήσουν  ένα πλαίσιο ομαδικής ανθεκτικότητας.

Να υπενθυμίζετε στα παιδιά να ακούν με καλοσύνη αυτά που μοιράζονται οι άλλοι.

Ανάπτυξη του πλαισίου ανθεκτικότητας σας:

Βασικά στοιχεία π.χ. διατροφή, ύπνος, στέγαση, ασφάλεια

Που ανήκουν π.χ. δίκτυα, σχέσεις, επιρροές θετικές και αρνητικές

Μάθηση π.χ. ανακάλυψη, σχεδιασμός, στόχοι

Αντιμετωπίζοντας π.χ. τη σύγκρουση, την οπτική με την οποία βλέπεις τα πράγματα, τις πεποιθήσεις για τον κόσμο

Core Self π.χ. ευθύνη για τον εαυτό σας, επίγνωση του χαρακτήρα σας, παρατηρώντας τους άλλους, προσαρμογή στην αλλαγή

Μετά από 15 λεπτά ζητήστε από κάθε ομάδα να περάσει το χαρτί τις σκέψεις τους σε μια άλλη ομάδα για να παρατηρήσει ομοιότητες και διαφορές.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Επανεξέταση της άσκησης με όλη την ομάδα χρησιμοποιώντας τα εξής ερωτήματα:

1.Τι σε ενέπνευσε;

2.Τι νέο είχες στη σκέψη σου;

3. Τι Ικανότητες και προσόντα είδες μέσα από την δράστηριότητα;

4.Πώς μπορείτε να εφαρμόσετε τη σκέψη σας σχετικά με την ανθεκτικότητα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε;

Γιατί είναι σημαντικό;

Πώς υποστηρίζει την εκμάθηση από αυτό το τμήμα;

Στήριξη των πόρων:

Άσκηση 2:Υπεύθυνη λήψη αποφάσεων

Στόχος

Αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα χαρακτηριστικά της υπεύθυνης λήψης αποφάσεων

ΟΔΗΓΙΕΣ

Συζητήστε στη λογοτεχνία των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων.

«Η υπεύθυνη ή ανεύθυνη λήψη αποφάσεων είναι ένα κεντρικό θέμα της πιο σπουδαίας λογοτεχνίας», λέει η  βετεράνος καθηγήτρια λυκείου, Linda Smith. 

Σε οποιαδήποτε ιστορία, συζητήστε τις ακόλουθες ερωτήσεις και αφήστε το παιδί σας να σκεφτεί τις απαντήσεις της.

Τι σκεφτόταν ο χαρακτήρας πριν τη δράση;

Ποια ήταν η αίσθηση του χαρακτήρα;

Τι ήθελε να συμβεί ο χαρακτήρας; Ποιο ήταν το κίνητρο;

Πώς εξέτασε την επίδραση στους άλλους ή στο περιβάλλον;

Γιατί πήρε την απόφαση να ενεργήσει έτσι;

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήλπιζε;

Τι άλλες αποφάσεις θα μπορούσε να έχει πάρει; Ποιες συνέπειες θα είχε για τους άλλους μια άλλη απόφαση;

Ακολουθούν μερικές συστάσεις παιδικών βιβλίων που είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για να συζητήσουν την υπεύθυνη λήψη αποφάσεων.

Συστάσεις για το βιβλίο εικόνων

Ο Περίεργος George βιβλίο του H.A. Rey – Η πλοκή με όλα αυτά τα βιβλία περιλαμβάνει τον πίθηκο Γιώργο που είναι περίεργος και κάνει  μερικές φορές παρορμητικές επιλογές με καταστροφικές συνέπειες. Ωστόσο, ο Τζορτζ πάντα βρίσκει έναν τρόπο να διορθώσει τη ζημιά, να επανορθώσει και, μερικές φορές, να βγαίνει σαν ήρωας.

Το σαλιγκάρι και η φάλαινα από την Julia Donaldson και τον Axel Scheffler – Ο ρυθμός της γλώσσας και μόνο είναι σαγηνευτικός. Η ιστορία είναι για μια απίθανη φιλία μεταξύ σαλιγκαριού και φάλαινας και της αλληλεξάρτησης τους. Τελικά, το μικροσκοπικό σαλιγκάρι είναι σε θέση να σώσει τη γιγαντιαία φάλαινα μέσω της δημιουργικότητας και της φροντίδας του.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Μπορείτε να σκεφτείτε παραδείγματα στη ζωή σας όταν έχετε πάρει υπεύθυνες αποφάσεις και πώς έχουν αντίκτυπο σε άλλους, σε εσάς;

Γιατί είναι σημαντικό;

Πώς υποστηρίζει την μάθηση από αυτό το τμήμα;

Η υπεύθυνη λήψη αποφάσεων είναι μία από τις βασικές αρμοδιότητες της SEL.

SEL:Ποιες είναι οι βασικοί τομείς αρμοδιότητας και πού προωθούνται;(casel.org)

Υπεύθυνη λήψη Αποφάσεων – Εμπιστευόμενοι γονείς


Άσκηση 3:Σχεδιασμός (για υπεύθυνη λήψη αποφάσεων)

Για να δείξουμε στους μαθητές διαφορετικούς τρόπους σχεδιασμού της καθημερινής τους εργασίας, σχεδιασμού της εβδομάδας, προγραμματισμού του χρόνου τους, κλπ.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Παράδειγμα δραστηριότητας:

ΌΝΟΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑΣ: ΣΧΕΔΙΆΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΜΟΥ ΡΟΥΤΊΝΑ

ΔΙΆΡΚΕΙΑ:20 ΛΕΠΤΆ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Κάθε μαθητής πρόκειται να εργαστεί στα δικά του φύλλα χαρτιού ακολουθώντας τις εξηγήσεις του δασκάλου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι προτεινόμενες δραστηριότητες θα γίνονται εν μέρει στο σπίτι, είναι σημαντικό τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές να μιλούν στους γονείς σχετικά με αυτές τις δραστηριότητες, ώστε να μπορούν να τις εποπτεύουν στο σπίτι και να ενισχύουν τους γιους/τις κόρες τους με τις βελτιώσεις τους στον προγραμματισμό.

ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎΣ

Ο δάσκαλος κάνει ερωτήσεις όπως:

Τι είναι «προγραμματισμός»; σε ποιες καταστάσεις είναι σημαντικό;(Σκεφτείτε τις σχολικές και οικιακές καταστάσεις)·τι κάνουμε για να σχεδιάσουμε αυτές τις καταστάσεις;τι άλλα πράγματα μπορούμε να κάνουμε;μπορεί κάποιος να μου πει μια κατάσταση όταν αυτός/αυτή σχεδίαζε (καλά/κακό) μια κατάσταση;— Τι έγινε; 

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τον προγραμματισμό 

μας κάθε μέρα;

Δώστε παραδείγματα...

(Στόχος αυτής της συζήτησης είναι να ενημερώσουμε τους μαθητές για τη σημασία του σχεδιασμού στην καθημερινή μας ζωή και να συζητήσουμε μαζί τους τι κάνουν ήδη, τι συνέπειες έχει αυτό, πώς νομίζουν ότι μπορούν να βελτιώσουν τον σχεδιασμό τους κ.ο.κ.). Συζήτηση 10 λεπτών (πάνω ή λιγότερο)

2) Έτσι τώρα γνωρίζουμε περισσότερα για το ΣΧΕΔΙΟ και γιατί είναι σημαντικό στην καθημερινή μας ζωή (μια σύντομη περίληψη χρησιμοποιώντας παραδείγματα που δίνονται από τους μαθητές)

3) Τώρα θα σας δώσω κάποια χαρτιά που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τις σχολικές δραστηριότητες:

ΠΡΏΤΟ ΦΎΛΛΟ: Μια ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ (στην αρχή κάθε μήνα ο δάσκαλος θα το κάνει αυτό στην τάξη).«Θέλω να το δείτε και να σκεφτείτε τι σημαντικές ημερομηνίες έχουμε αυτό το μήνα (όλοι οι μαθητές θα συμμετάσχουν και θα εκπληρώσουν το μήνα με γενέθλια (για να είναι σε θέση να συγχαρούν τους συμμαθητές τους), εργασίες, εξετάσεις, κλπ».

Κάθε μαθητής θα συμπληρώνει το ημερολόγιο και κάθε φορά κατά τη διάρκεια του μήνα που θα ειπωθεί κάποια σημαντική ημερομηνία, θα το προσθέσει στο ημερολόγιο. Θα πούμε στους μαθητές μας  να βάλουν αυτό το ημερολόγιο στην κρεβατοκάμαρά τους και να το ελέγχουν τα Σαββατοκύριακα (για να βλέπουν τις σημαντικές ημερομηνίες για την επόμενη εβδομάδα) και κάθε πρωί όταν ετοιμάζεται να πάει στο σχολείο.

ΔΕΎΤΕΡΟ ΦΎΛΛΟ:— ΗΜΕΡΉΣΙΟΣ ΦΆΚΕΛΟΣ.Ο δάσκαλος δίνει αυτό το φύλλο και κάνει στους μαθητές ερωτήσεις όπως "τι είναι αυτό; Τι νομίζετε ότι έχετε να κάνετε με αυτό; Είναι αυτό για ένα μήνα, μια εβδομάδα, μια ημέρα; Τι βήματα πρέπει να κάνετε για να εκπληρώσετε αυτό το φύλλο; Κοιτάξτε την πρώτη στήλη, τι πρέπει να γράψουμε πρώτα;— Και μετά; – Ναι.

Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να τελειώσει κάθε μάθημα για να ολοκληρωθεί η δεύτερη στήλη;

Ο δάσκαλος εξηγεί και καθοδηγεί τα παιδιά στην εκπλήρωση των τμημάτων που μπορούν να κάνουν στην τάξη (μετά από κάθε θέμα).

Κατά τη διάρκεια 2-3 ημερών (ανάλογα με την ηλικία) ο δάσκαλος θα καθοδηγήσει και θα επιβλέπει αυτό το μέρος.Την πρώτη μέρα, ο δάσκαλος θα καθοδηγήσει τους μαθητές στην εκπλήρωση των τμημάτων του «πόση ώρα θα μου πάρει;» «Πότε θα ξεκινήσω και θα τελειώσω;».Αυτό μπορεί να συζητηθεί στην τάξη. Κάθε μαθητής θα κληθεί να βάλει στο σακίδιο του όλα τα πράγματα που χρειάζονται και να ελέγξει πριν φύγει από το σχολείο ότι έχουν τα πάντα.

Ο δάσκαλος θα εξηγήσει επίσης το μέρος που οι μαθητές πρέπει να εκπληρώσουν στο σπίτι. Αυτό θα συζητηθεί και στην τάξη.

Ο δάσκαλος θα φροντίσει ώστε κάθε μαθητής να καταλάβει τι πρέπει να κάνει.

Την επόμενη μέρα, ο δάσκαλος θα εξετάσει τα σημειώσεις του μαθητή και θα κάνει ερωτήσεις στην τάξη όπως:πώς εκπλήρωσε το ρεκόρ;Ήταν χρήσιμο/δύσκολο;Σας βοήθησε να προγραμματίσετε το βράδυ σας; τι μάθατε; Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στο χρόνο για σήμερα;,

Μετά από μερικές μέρες καθοδήγησης της δραστηριότητας και μόλις όλοι οι μαθητές μάθουν τι πρέπει να κάνουν, ο δάσκαλος θα τους πει να το γράψουν μετά από κάθε θέμα (αυτό θα πάρει λιγότερο από ένα λεπτό μόλις μάθει) και να ελέγξει ότι έχουν όλο το υλικό έτοιμο πριν πάνε σπίτι. Θα είναι το ίδιο και για τον σχεδιασμό «στην ώρα του σπιτιού».

 Ο δάσκαλος θα ελέγχει το ρεκόρ ημερήσιας εργασίας 2/3 φορές την εβδομάδα και θα ρωτήσει τους μαθητές ποια πρόοδο παρατηρούν, αν σχεδιάζουν καλύτερα τα μαθήματά τους, αν αυτό τους βοηθά, αν έχουν εξηγήσει τους γονείς τους τι κάνουν, κλπ.

ΤΡΊΤΟ ΦΎΛΛΟ:«Πράγματα που πρέπει να κάνεις ή εκκρεμείς δραστηριότητες».Ο δάσκαλος θα δώσει αυτό το έγγραφο σε κάθε μαθητή και θα του ζητήσει να σκεφτεί ή να κοιτάξει το ημερολόγιο και να καταγράψει ποιες σημαντικές εργασίες έχουν για την επόμενη εβδομάδα Χ/ημέρα (αυτό θα εξαρτηθεί από το βαθμό και το δάσκαλο).

(Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να γίνει στην αρχή κάθε εβδομάδας).

Οι μαθητές θα καταγράψουν ποια δραστηριότητα έχουν, όταν αυτή οφείλεται, τι χρειάζονται για να την κάνουν, και πόσο καιρό θα τους πάρει.

Προσθήκη ημερολογίου, χρονοδιαγράμματος κ.λπ.

Άσκηση 4:Περιουσιακά στοιχεία για την Επιτυχία – Εξέταση


Εισαγωγή στην Άσκηση

Η εξέταση είναι καίριας σημασίας για τη λήψη υπεύθυνων αποφάσεων – εξετάζοντας τις επιλογές, τις εναλλακτικές λύσεις και τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται και τα μέτρα που λαμβάνονται.Η εξέταση είναι μια διαδικασία αναθεώρησης και συμβάλλει στη δημιουργία διαφορετικών προοπτικών και απόψεων.Το να στοχαζόμαστε επίσης βοηθάει στο να σκεφτόμαστε τους άλλους – που συνδέονται με τη συμπόνια και την κοινωνική συνείδηση.Το ενδιαφέρον μας καλεί να διερευνήσουμε τον αντίκτυπο της δικής μας συμπεριφοράς στους άλλους. 

Ο στόχος της άσκησης αυτής είναι η

Ενθαρρύνετε τους μαθητές να σκέφτονται την εξέταση και τις συμπεριφορές που σχετίζονται με την εξέταση.Τους δίνει την ευκαιρία να παράγουν ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δική τους ή τη σχολική τους χρήση. 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Να προσκαλούν τους μαθητές να σκεφτούν τι σημαίνει γι’ αυτούς η προσοχή;Προσκαλέστε και καταγράψτε όσες περισσότερες ιδέες γίνεται – σύλληψη σε μια σανίδα ή χαρτί.Σκέψου πράγματα που «κάνουν τη μέρα μου».

Τώρα προσκαλούμε τους μαθητές να μετατρέψουν αυτές τις ιδέες σε συμπεριφορές – ίσως ξεκινώντας από μένα... ή εμείς θα...

Ενθαρρύνετε τους μαθητές να παράγουν όσο το δυνατόν περισσότερες διακριτικές συμπεριφορές – σκεφτείτε την στοχαστική σκέψη, τη συμπάθεια, την καλοσύνη, τους διαφορετικούς φακούς.

Δείξτε στους μαθητές το παράδειγμα της κάρτας συνταγής.

Να προσκαλέσει τους μαθητές να εξετάσουν τις επιλογές και να αποφασίσουν να επιλέξουν τις πέντε πιο σημαντικές συμπεριφορές όπως τη βλέπουν;Αυτό θα προστεθεί στη δική τους κάρτα συνταγής – μαζί με τις δικές τους εικόνες και φωτογραφίες κ.λπ.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Πώς μπορεί να εφαρμοστεί η κάρτα;Θα μπορούσε να είναι μια αφίσα στο σχολείο;Μπορεί να είναι ένα σημείο αναφοράς για να βοηθήσει τους μαθητές όλη την ημέρα.

Γιατί είναι σημαντικό;

Ο προβληματισμός είναι μια σημαντική συμπεριφορά και πλεονέκτημα που υποστηρίζει τους μαθητές Ι τη μάθηση, την ευημερία και τη μελλοντική τους απασχόληση.Έχει αναγνωριστεί ως μια μελλοντική ικανότητα από την Παγκόσμια Τράπεζα (2019). 

Πώς υποστηρίζει την εκμάθηση από αυτό το τμήμα;

Η εξέταση βασίζεται στην αποτελεσματική και υπεύθυνη λήψη αποφάσεων.Είναι καίριας στοχαστικής διαδικασίας, υποστηρίζει τη συμπάθεια και το ουσιαστικό μέρος της κοινωνικής συνείδησης.

 Άσκηση 5.Το Θαύμα Ερώτημα – λύσεις εστιασμένη σκέψη

Εισαγωγή στην Άσκηση

Λύση εστιασμένες προσεγγίσεις στη σκέψη και την επίλυση προβλημάτων προσφέρουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να επικεντρωθεί σε ό, τι μπορεί να λειτουργήσει και όχι το πρόβλημα ή τι έχει πάει στραβά.Η πρακτική αυτή χρησιμοποιείται ευρέως σε θέματα υγείας, εκπαίδευσης και επιχειρήσεων.Μια συγκεκριμένη προσέγγιση – η «εκτίμηση της έρευνας» παρέχει την ευκαιρία να διερευνηθεί πώς μοιάζει ένα σενάριο αν λειτουργούσε και στη συνέχεια να εξετάσει τις δραστηριότητες και τους πόρους που ήδη συμβάλλουν σε αυτή τη μελλοντική επιτυχία και στη συνέχεια να καθορίσει δράσεις για την κάλυψη των κενών.Η λήψη αποφάσεων βασίζεται στον εντοπισμό πόρων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τι είναι οι χώροι ευεξίας στο σχολείο;

Στόχος

Στόχος αυτής της άσκησης είναι να επιτρέψει στους μαθητές να αναπτύξουν μια τεχνική για να υποστηρίξουν τη λήψη αποφάσεων και να εξετάσουν ένα πρόβλημα μέσω ενός διαφορετικού φακού.Ευθυγραμμίζεται με την πρακτική της ανάπτυξης νοοτροπίας ανάπτυξης.Η άσκηση προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να εξετάσουν το εργαλείο και να το εφαρμόσουν σε σχέση με το θέμα των ασφαλών ρυθμίσεων. 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Εισαγωγή των μαθητών στην έρευνα εκτίμησης και το τρισδιάστατο μοντέλο

Όνειρο: Αν μια κατάσταση ή ένα θέμα λειτουργούσε καλά πώς θα φαινόταν;Πώς θα συμπεριφερόταν ο κόσμος;Τι θα έκαναν, να πουν, να σκεφτούν;

Ανακαλύψτε: Τι κάνουν ήδη οι άνθρωποι σε αυτή την κατάσταση;Τι συμπεριφορές μπορείτε ήδη να δείτε να συμβαίνουν;

Σχεδιασμός: Τι πρέπει να κάνετε περισσότερο εσείς ή άλλοι;Ποιους νέους τρόπους συμπεριφοράς ή ενέργειες μπορούμε να σχεδιάσουμε;

ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Πώς μπορούμε να τα θέσουμε σε δράση;Ποιες αποφάσεις μπορούμε να πάρουμε;


Να το συνδέσουμε με τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος;

Dream: Πώς μοιάζει ένα ασφαλές περιβάλλον;Τι θα συνέβαινε;Πώς θα συμπεριφερόταν ο κόσμος;Τι θα έκαναν, να πουν, να σκεφτούν;

Ανακαλύψτε: Σκεφτείτε το σκηνικό σας τώρα π.χ. σχολείο.Πού είναι οι ασφαλείς χώροι;Έχεις ένα θαύμα γύρω από το σχολείο και να δούμε τι είναι ήδη ένα καλό μέρος για να είναι;Τι συμβαίνει σε αυτούς τους χώρους;

Σχεδιασμός: Πώς μπορείτε να πάρετε μερικές από τις ιδέες από τους ασφαλείς χώρους που ήδη υπάρχουν και να τις μεταφέρετε ή να τις προσαρμόσετε σε άλλους χώρους;

Υλοποίηση: Δημιουργία σχεδίου δράσης

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Προσκαλούν τους μαθητές να ανασκοπήσουν τη μάθησή τους.Πώς αυτή η προσέγγιση βοηθάει ή εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων;Ποια είναι τα καλά πράγματα σχετικά με τη διαδικασία;Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο;

Γιατί είναι σημαντικό;

Ταασφαλή περιβάλλοντα οικοδομούν την εμπιστοσύνη, δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μαθαίνουν και να βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα.Η έρευνα σχετικά με την ενημερωμένη πρακτική για τα τραύματα υποστηρίζει τη σημασία ασφαλούς περιβάλλοντος για την οικοδόμηση σεβασμού, την αξία της συμβολής όλων των ανθρώπων και τη μείωση της θυματοποίησης και του εκφοβισμού, βελτιώνοντας κατά συνέπεια την ευημερία και την κοινωνική και συναισθηματική μάθηση.

Πώς υποστηρίζει την εκμάθηση από αυτό το τμήμα;

Έρευνα εκτίμησης υποστηρίζει τους ανθρώπους στην εξέταση καταστάσεων που αντιμετωπίζουν και εξετάζουν επιλογές για τη λήψη υπεύθυνων αποφάσεων

 Άσκηση 6.— Γύρισέ το!

Εισαγωγή στην Άσκηση

Ο τρόπος με τον οποίο οι μαθητές βλέπουν τις κοινωνικές και ακαδημαϊκές προκλήσεις στο σχολείο μπορεί να επηρεάσει δραματικά τα επίπεδα άγχους που βιώνουν στο σώμα τους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις συμπεριφορές τους, ακόμα και τους βαθμούς τους.Αν πιστεύουν ότι αυτοί (και οι συνομήλικοί τους) έχουν την ικανότητα να αλλάζουν, τότε είναι πιο πιθανό ότι θα δουν τους κοινωνικούς αγώνες (όπως να εκφοβίζονται ή να αποκλείονται) ως μεταβλητές και υπερβαίνουσες.Αυτό θα οδηγήσει σε αλλαγή και πιο υπεύθυνη λήψη αποφάσεων.Ένα γρήγορο κτύπημα είναι για να αλλάξετε τη λέξη Γιατί να Πώς;

Ο στόχος της άσκησης αυτής είναι η

Υποστηρίξτε τους μαθητές να εφαρμόσουν ένα φακό «ανάπτυξης» σε καθημερινές καταστάσεις στο σχολείο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποκλείουν τους άλλους ή είναι θύματα αποκλεισμού, αναγνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.Η άσκηση ενθαρρύνει τους μαθητές να μετατρέψουν μια σταθερή νοοτροπία σε μια νοοτροπία ανάπτυξης – «γιατί συμβαίνει αυτό σε μένα;» στο «πώς έφτασα σε αυτή τη θέση;»

Οι μαθητές θα:

  • Να καταδείξουν την κατανόησή τους για το πώς τα «μυαλά» (πιστίες) επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται στις κοινωνικές προκλήσεις, όπως ο αποκλεισμός ή η θυματοποίηση, στο σχολείο.

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σκεφτείτε μια σταθερή αντίληψη που έχετε για τις αλληλεπιδράσεις σας με ένα άλλο άτομο, π.χ., κάποιον που ποτέ δεν σας ακούει ή με τον οποίο δεν θα τα πάτε ποτέ καλά.

Τώρα, προσπαθήστε να εφαρμόσετε μια νοοτροπία ανάπτυξης στις αλληλεπιδράσεις σας με αυτό το άτομο, πιστεύοντας στην ικανότητα αυτού του ατόμου να αλλάξει.Για παράδειγμα, ίσως αυτό το άτομο να σας ακούει μερικές φορές ή να μην διαφωνεί πάντα μαζί σας.

Προσέξτε αν αυτή η νέα πεποίθηση διευκολύνει οποιοδήποτε άγχος μπορεί να αισθανθείτε σχετικά με την αλληλεπίδραση με αυτό το άτομο.

Πώς νομίζετε ότι αυτή η πρακτική σχετίζεται με τη ζωή των μαθητών σας, τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου;— Θα συμφωνούσαν;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την πρακτική για να βοηθήσετε τους μαθητές να ανακρίνουν τις σταθερές τους απόψεις σχετικά με τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πολυμορφία, την ισότητα και την ένταξη, δηλαδή πώς βλέπουν άλλες ομάδες ανθρώπων, τους εαυτούς τους και τις κοινότητές τους;

Εισαγωγή σε φοιτητές

Εξηγήστε στους μαθητές τι έχουν διαπιστώσει οι ερευνητές ότι μπορούμε πράγματι να αλλάξουμε τις προσωπικότητές μας και ότι αυτή η αντίληψη για την ανάπτυξη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες μας κατά τη διάρκεια των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων.Θυμίστε στους μαθητές τι είναι η νοοτροπία ανάπτυξης.

Να τους προσκαλέσει να εξερευνήσουν τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις τους για τον εαυτό τους σε μια συγκεκριμένη κατάσταση που αντιμετωπίζουν ή σχετικά με τη μάθηση, βρίσκονται σε κοινωνικές καταστάσεις ή σε άλλα άτομα που αποκλείουν άλλους ή θύματα αποκλεισμού.

Προσκαλούν τους μαθητές να σκεφτούν τις σταθερές ιδέες που έχουν για τον εαυτό τους και νομίζουν ότι άλλοι άνθρωποι μπορεί να έχουν για τον εαυτό τους.Πώς μπορούν αυτές οι πεποιθήσεις να αναδιαμορφωθούν ως μια νοοτροπία ανάπτυξης;Το «Flip it» είναι μια διαδικασία όπου μπορούμε να αλλάξουμε γρήγορα από μια σταθερή σε αναπτυξιακή νοοτροπία.

Σταθερό Mindset Flip It! to growth Mindset 

Κανείς δεν με συμπαθεί. Μπορώ να κάνω νέους φίλους.

Γιατί μου συμβαίνει αυτό; Πώς βρέθηκα εκεί;

Δεν ανήκω. Μπορώ να κάνω πράγματα για να βοηθήσω τον εαυτό μου να αισθάνεται ότι ανήκω εδώ.

Είναι κακός άνθρωπος Έκανε κάτι που δεν μου αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει.


Προσκαλέστε τους μαθητές να αλλάξουν το ερώτημα Γιατί να Πώς.Γιατί συχνά συνδέεται με αρνητικές σκέψεις – Γιατί εγώ; γιατί τώρα; κλπ. Αλλαγή στο πώς κατέληξα εδώ;Πώς μπορώ να φτάσω γρήγορα εκεί που πρέπει να είμαι;Πώς μπορώ να παραμείνω ήρεμος;Πώς δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη συμπεριφορά και να σκέφτονται διαφορετικά για τις αποφάσεις και τις πράξεις.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Προσκαλέστε τους μαθητές να εξερευνήσουν διαφορετικές καταστάσεις όπου πρέπει να παίρνουν αποφάσεις και να αναποδογυρίζουν σταθερές νοοτροπίες σε νοοτροπία ανάπτυξης.Είναι μια διαδικασία ενδυνάμωσης, δίνοντας στους ανθρώπους δύναμη μέσω επιλογής.

Γιατί είναι σημαντικό;

Μελέτες με μια ποικίλη ομάδα νέων ανακάλυψαν ότι οι νέοι που είχαν διδαχθεί την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να αλλάξουν μειώνουν το κοινωνικό τους άγχος, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν καλύτερα, να κρατήσουν το σώμα τους πιο ήρεμο και να τα πάνε καλύτερα στο σχολείο – επτά μήνες αργότερα.

Είναι σημαντικό για τους νέους να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αβοήθητοι.μπορούν να αναπτυχθούν και να προσαρμοστούν σε διαφορετικές και δύσκολες καταστάσεις και, κατά συνέπεια, να λαμβάνουν διαφορετικές αποφάσεις.Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μάθηση και πιο δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του εκφοβισμού και της θυματοποίησης.Τα πράγματα μπορούν να καλυτερέψουν.Αυτή η προοπτική απελευθερώνει κάποια από την πίεση που μπορεί να αισθάνονται, και στη συνέχεια μπορούν να σκεφτούν πιο καθαρά για ένα κοινωνικό πρόβλημα ως πρόκληση επίλυσης παρά απειλή φόβου.

Βλέπε (David Scott YeagerKali H Trzesniewski, και Carol S Dweck An Implicit Θεωρίες Παρέμβασης Μειώνουν την Εφηβική Επιθεώρηση στην Απόκριση στη Θυματοποίηση και τον Αποκλεισμό Παιδιών Dev.2013 Μαΐου·84 ΠΑΡΆΓΡΑΦΟΣ 3:970-988.Δημοσιεύθηκε online 2012 Οκτ 25. doi:10.1111/cdev.12003)

Πώς υποστηρίζει την εκμάθηση από αυτό το τμήμα;

Αναποδογυρίζοντας από μια σταθερή νοοτροπία σε μια νοοτροπία ανάπτυξης θα υποστηρίξει τους μαθητές και άλλους να εξετάσουν τις αποφάσεις που λαμβάνουν και να τους παρέχουν επιλογές για να επανεξετάσουν τη συμπεριφορά και να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις.

  • Τμήμα 7 Κοινοτικό πλαίσιο – Εκπαίδευση με βάση τις γενεές

Εισαγωγή στις Ασκήσεις

Ο στόχος των ασκήσεων αυτών 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αυτή η ενότητα πρέπει να μειωθεί και η άσκηση για να προστεθεί η εφαρμογή για να είναι συνεπής με την προσέγγιση Make My Day και δάγκωμα.

Υποστήριξη των πόρων

Τα παρακάτω έργα προσφέρουν πόρους και ιδέες για να συλλογιστείτε:


Το πρόγραμμα μεταξύ των γενεών έχει ως στόχο την κατάρτιση και υποστήριξη των νέων που κινδυνεύουν να αποδεσμευτούν από το σχολείο, να διευκολύνουν τη δραστηριότητα μεταξύ των γενεών με τους ηλικιωμένους και να παρουσιάσουν ένα ιστορικό της εργασίας τους στην ευρύτερη κοινότητα.Στο πλαίσιο του έργου, αυτή η εργαλειοθήκη δημιουργήθηκε για να μοιραστεί το παλαιό Cool μοντέλο της Διαγενειακής Πρακτικής και να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές κατά τη συνεργασία με τα σχολεία. 


  • Εκπαίδευση μεταξύ των γενεών: ανταλλαγές μεταξύ νέων και ηλικιωμένων – Jurriën Mentink: Δείτε αυτή την ταινία για τη δημιουργία ενός μοντέλου μάθησης μεταξύ των γενεών, το οποίο είχε απίστευτες επιπτώσεις στους συμμετέχοντες.Με την προσφορά στους σπουδαστές δωρεάν στέγασης σε οίκους ευγηρίας σε αντάλλαγμα για το χρόνο που δαπανάται με την

  • Διαγενειακή Τοποθεσιακή Εκπαίδευση, Όπου σχολεία, κοινότητες, & φύση συναντιούνται, Πανεπιστήμιο του Stirling

Εκπαίδευση με βάση τις γενεές:

(α)Συμμετοχή ανθρώπων από περισσότερες από μία γενιά που συμμετέχουν σε μια κοινή τοπικά σκόπιμη, ηθική και υλική πρακτική που συμβαίνει σε κάποιο μέρος,

Β) Β)Αφορούν διαφορετικά συμφέροντα σε όλες τις γενεές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ζωτικότητας της κοινότητας και των περιβαλλοντικών ανησυχιών μέσω της αντιμετώπισης ορισμένων «προβλημάτων» ή πρόκλησης,

Γ)Συνδέστε τα τοπικά μέρη με άλλα μέρη.

ΣΎΝΔΕΣΜΟΙ:

Δημιουργία δικτύου εθελοντών στη Σύρο" Μίλτος Σακελλαρίου

:Https://drive.google.com/folderview?id=0ByTvmypYegUTeHRsQU9RSnNYS2s&usp=sharing  

  • Πώς τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι συναντιούνται στον πρώτο οίκο φροντίδας μεταξύ των γενεών του Ηνωμένου Βασιλείου

  • Μάθηση με βάση τον τόπο:Σύνδεση των Παιδιών με την Κοινότητα Τους

  • Εκπαίδευση με βάση τον κήπο:Η Ενασχόληση των Φοιτητών στο Περιβάλλον Τους

  • Μάθηση με βάση τον τόπο:Χρησιμοποιώντας την τοποθεσία σας ως αίθουσα κλάσης

  • Crellin Δημοτικό Σχολείο GRADES PK-5 |Κατεβάζοντας τους τοίχους του σχολείου τους και φέρνοντας τη μάθηση στην κοινότητα γύρω τους, ο Crellin κάνει την εκπαίδευση σημαντική και μαγική για τους μαθητές τους.Oakland, MD Εξερευνήστε περισσότερους πόρους από αυτό το σχολείο:https://www.edutopia.org/school/crell...

Άσκηση 8 Πρακτική από κοινού


Προσθέστε τη δική σας άσκηση – τι χρησιμοποιείτε ήδη;


Εισαγωγή στην Άσκηση

The Reflect Make My Day course is strength based, κατανοώντας και αξιολογώντας αυτό που ήδη λειτουργεί είναι ένα βασικό μέρος της φιλοσοφίας.Ανάπτυξη της πρακτικής μέσω της ανταλλαγής αυτών που χρησιμοποιούν τα σχολεία, η οποία λειτουργεί καλά για να διαμορφώσει αυτή την προσέγγιση.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Παρακαλώ μοιραστείτε οποιεσδήποτε ασκήσεις με την ομάδα που σχετίζονται με τη μάθηση, η οποία μπορεί να δοκιμαστεί από τους συμμετέχοντες στο πλαίσιο της εφαρμογής τους – εκμάθηση σε δράση μεταξύ των συνεδριών.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Παρακαλείσθε να συμπεριλάβετε ένα στοιχείο αναθεώρησης της άσκησης.

Γιατί είναι σημαντικό;(σύνδεσμος με την έρευνα θεωρίας) 

Αν μοιράζεστε μια άσκηση για να χρησιμοποιήσουν οι άλλοι – παρακαλώ δώστε μια ή δύο προτάσεις σχετικά με το πώς σχετίζεται με τη θεωρία και την έρευνα.

Πώς υποστηρίζει τη μάθηση από αυτή τη συνεδρία.

Παρακαλείσθε να αναφέρετε μια ή δύο προτάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται ειδικά με ένα μέρος της συνόδου.


Last modified: Saturday, 5 June 2021, 10:14 PM